Klubbar 2019 - 2020

Klubbschemat finns i bilden nedan. Vänligen observera att det kan ske ännu flera förändringar i tiderna för klubbarna samt att vi kan fortfarande ha tillgång till någon enstaka extra klubb även efter skolstarten.

OBS! Föräldraföreningens klubbar (gympa och morgonklubbar) börjar på hösten under den andra skolveckan och på vårterminen redan under första skolveckan d.v.s. under vecka 2 och dom fortsätter tills den nästsista skolveckan (vecka 21). Inga klubbar ordnas under sportlovet.

Närmare beskrivning om vad man gör i föräldraföreningens klubbar samt tider, priser och ledare kan ni läsa under klubbschemat. Vi öppnar anmälningen till föräldraföreningens klubbar på torsdagen 15.8. kl. 21. Vi jobbar tillsammans med rektorn för att se till att det finns plats åt alla på de här klubbarna!

Skolans schema för läsåret 2019-2020 finns på skolans webbplats.

Föräldraföreningen arrangerar de klubbar som är märkta med grön färg.

 

 

Gympaklubb för åk 1–2

Hur känns det att hoppa på trampett, en liten trampolin? Eller att klättra högt upp i ett rep, svaja uppe i luften? Hur många kullerbyttor kan man göra i rad? Är det svårt att hjula eller stå på händer? Vilka olika sätt finns det att använda en eller flera bollar i lekar och spel?

De frågorna kan du få svar på i den här klubben. Kom och pröva på alla möjliga - och nästan omöjliga! - saker man kan göra i en gympasal! Vi bestämmer tillsammans vad vi ska göra i klubben.

Klubben startar vecka 34, sista gången för hösten hålls vecka 51. Klubben kostar 60 euro per läsår. Klubbledaren är Simon Haglund. KLubben ordnas i gy-salen, så barnen kan gå direkt dit!

Barnen som fått plats i höstens klubb har automatiskt en plats också under vårterminen. Vårterminen börjar 7.1.2020.  Vill man avboka klubben för vårterminen så bör man göra det skriftligt till vindangen.klubbar@gmail.com innan 1.12.2019. Lägg till kontonumret som ni vill ha återbetalningen (30€) till.

Ifall ni inte kan komma på klubben nån gång, man behöver inte meddela om det, men meddela oss, ifall ni tänkter vara borta en längre tid!

 

Morgonklubb för åk 1–2 (tisdag och torsdag)

I morgonklubben lyssnar vi bl a på högläsning, läser själva och funderar på historier. Morgonklubben kan även vistas ute med lek och spel eller möjligen i gympasalen, beroende på väder, vind och humör.

Klubben startar vecka 34, sista gången för hösten hålls vecka 51. Klubben kostar 60 euro per läsår per morgon. Man kan delta i antingen en dag eller i både dagar. Klubbledare kommer att vara Simon Haglund. Klubben ordnas på 2ornas klassrum, så barnen kan gå direkt dit på morgonen.

Barnen som fått plats i höstens klubb har automatiskt en plats också under vårterminen. Vårterminen börjar 7.1.2020.  Vill man avboka klubben för vårterminen så bör man göra det skriftligt till vindangen.klubbar@gmail.com innan 1.12.2019. Lägg till kontonumret som ni vill ha återbetalningen till.

Ifall ni inte kan komma på klubben nån gång, man behöver inte meddela om det, men meddela oss, ifall ni tänkter vara borta en längre tid!

 

Information om hur man anmäler sig till övriga arrangörers klubbar finns nedan och fås av respektive arrangör.

 

WAU-klubb 

Wau-klubben fortsätter i år med Espoon telinetaiturit. Anmälningarna öppnas måndagen den 19.8!
Till förra årets anmälda skickas också en återanmälningslänk via e-post.Klubben är avgiftsfri. Mera information, anmälningslänken och kontaktuppgifter hittar ni här.

åk 1–2 (fredag):

Fredagar klockan 8–9.

åk 3–4 (onsdag):

Onsdagar klockan 13:15–14:15.

 

Parkour (tisdag 2 grupper och fredag 3 grupper)

Parkour är konsten att ta sig från ett ställe till ett annat över, igenom eller under hinder på ett smidigt, kontrollerat och tryggt sätt. Det är väldigt bra träning för koordination, snabbhet och styrka - och det är roligt! Klubben går åtminstone delvis på finska.

Klubben startar vecka 35, och fortsätter till vecka 48 (ingen parkour under höstlovsveckan). Klubben kostar 91 euro per höstterminen. Maximalt antal deltagare är 12 barn och det krävs minst 8 deltagare för att klubben skall ordnas. Klubbledarna kommer från ParkourHelsinki. 

Anmälningen, betalningar samt möjliga avbokningar sköts av ParkourHelsinki: https://holvi.com/shop/parkour/

Anmälningen är redan öppen!

 

Multisportklubb och fudiskerho åk förskola–4 Arr: Westend Indians (torsdag)

I multisportklubben får både flickor och pojkar röra sig mångsidigt. Vi leker och spelar tillsammans och du behöver inte ha tidigare erfarenhet av någon sportgren.

Klubben startar v37 (12.9.2018) Klubben kostar 225 euro per år (innehållande försäkring, Westend Indians T-skjorta, Westend Indians klubbförmåner och deltagandet i ett idrottsevenemang). Klubben hålls av Westend Indians erfarna och utbildade tränare.

Information och anmälningslänk till Multisportklubben här!

Information oc anmälningslänk till Fotbollsklubben här!

 

Innebandyklubb  Arr: Esport Oilers

I innebandyklubben leker och spelar vi, och lär oss hur man fungerar i grupp samt grundläggande färdigheter i innebandy.  Dessutom arrangerar vi varje vår en lekfull slutturnering där skolans innebandyklubb spelar mot andra skolors klubbar. Klubben går åtminstone delvis på finska.

Klubben startar 28.8. och anmälningen öppnades 16.8! Klubben kostar 199 euro per år (innehållande försäkring, skjorta och slutturnering).

Mera information och anmälning hittar du här!

 

Kulturförening Magiska Hatten r.f

Är du intresserad av film? Då ska du komma med i VINDÄNGENS FILMKLUBB. Rafaela von Frenckell (Filmklanen) leder deltagarna igenom skojiga videoövningar, de fantasifullaste planeringsidéer, filmningen med skådespelararbete och slutligen redigeringen. Det blir en festlig film och effekter är tillåtna. Ingen erfarenhet behövs och man kan också vara med utan att bli filmad!

Filmklubbar ordnas också på våren!!

VINDÄNGENS Filmklubb 1 ÅK 3-5 (12x60 min) Start måndag 13.01.2020

Tidpunkt: Måndagar kl 13:15-14:15 

Ledare: Rafaela von Frenckell/Filmklanen

Anmälning: MagiskaHatten.fi

Antal deltagare: Min 10/ Max 12

Deltagaravgift: 85€/klubb (Länk till filmen ingår i deltagaravgiften)

Frågor: magiska.hatten@gmail.com

Arrangör: Kulturföreningen Magiska Hatten r.f

Barn från åk 2 får anmäla sig ifall det finns plats. Vid intresse, tag kontakt!

 

 

Teaterskolan i Esbo - teaterklubb för åk 1-2 i Vindängens skola

Vill du prova på teater som hobby? Då är teaterskolan i Esbo något för dej! I teaterskolan i Esbo i EBUF:s regi lär vi oss teaterkonstens grunder med hjälp av lek och olika dramaövningar. Vi lär oss återberätta samt agera på scenen. Vi kommer att röra på oss och låta fantasin flöda. Ingen tidigare erfarenhet behövs - kom med och prova en gång gratis!

EBUF erbjuder grundläggande konstundervisning i teaterkonst på svenska enligt den allmänna läroplanen. Ledare: Nina Tikkanen, utbildad dramapedagog.

 

Tidpunkt: Tisdagar kl. 13.05-14.05, 3.9-26.11.2019. Ingen träff vecka 42.

Pris: 60 € (12 ggr). Syskonrabatt 10%.

Anmälan till teatergrupperna görs elektroniskt på EBUF:s hemsida.

Frågor och kontakt: Esbobygdens ungdomsförbund rf – Martina Gardberg, 050 406 4244, martina.gardberg@ebuf.org.

 

Arbis - Engelskaklubben för åk 2-3 i Vindängens skola

Klubben för alla som är nyfikna på det engelska språket. Vi ritar, pysslar och målar samtidigt som vi övar att prata och förstå engelska. Inga förkunskaper behövs.

Tid:

Torsdagar 12.9 - 21.11 2019 klockan 13.15- 14.00  kurskod: EA190427

Torsdagar 16.1 - 9.4 2020 klockan 13.15 -14.00 kurskod: EA200179

 Pris:

Höstterminen 27,-

Vårterminen 28,-

Anmälan:

Anmälningen till klubben börjar 29.8 2019 klockan 10.00.  Anmälningen sker genom Ilmonet eller genom att ringa Esbo arbis kansli 81657890 kl. 10-12 och 13-15.

Övrigt

Musikinstitutet Kungsvägen:

Musikinstitutet Kungsvägen erbjuder vanligtvis möjlighet till körsång samt gruppundervisning i olika instrument.

Info om grupperna:
Det är fråga om undervisning i friare form, då eleven tillsammans med sin lärare i lugn och ro får bekanta sig med sitt nya instrument. I gruppen lär sig eleven dessutom att musicera tillsammans med andra barn.   
För åk 1-3 - Timmens längd: 45 minuter - Terminsavgift: 235€/elev – Antal i gruppen: 3-4 elever.
Anmälning till MIKs kansli, kansliet@kungsvagen.fi eller tel 044 7644900
 

Tennis

I Tennisparken finns möjlighet till gruppundervisning i tennis. Mera information finns till exempel på HLK:s webbplats: https://www.hlk.fi/.